04 aug. 2011 | 11:39

Ce poti sa faci dintr-un display port? Doua HDMI-uri

ACTUALITATE
Ce poti sa faci dintr-un display port? Doua HDMI-uri

Adaptoarele de conectica rareori reusesc sa ajunga la stiri, dar iata ca exista si cateva exceptii, mai precis un adaptor extrem de interesant de la Zotac, producator renumit de placi video.

Ce da nevoia unui adaptor? Popularitatea din ce in ce mai mare a conectorului Display Port pe placile video actuale si, mai ales, pe noile MacBook-uri, sub forma de Mini Display Port integrat in Thunderbolt, dar si lipsa de popularitate a conectorului la majoritatea monitoarelor si TV-urilor moderne.

Chiar daca Display Port-ul tehnologic este mai avansat ca HDMI-ul, cel mai bun exemplu fiind limita de 1920 x 1200 la capitolul rezolutie pe care o poate avea continutul impins pe un port HDMI, fata de 2560 x 1600 pe care o poate avea un continut trimis pe Display Port, HDMI-ul este inca foarte popular.

Ca urmare, nimic nu este mai util decat un adaptor care dintr-un singur Display Port face 2 HDMI-uri. Iar daca hardware-ul vostru suporta aceasta functie puteti avea semnal video pe ambele display-uri. Daca nu, cu 50$ v-ati achizitionat un adaptor la fel de bun acum, cat si peste 2-3 ani. Merita retinut ca exista 2 variante ale acestui produs, una cu Mini Display Port la un capat, iar cealalta cu Display Port.

Pentru mai multe detalii puteti accesa site-ul producatorului: www.zotac.com.