07 apr. 2011 | 10:48

Ce momeli folosesc hackerii pentru a atrage victimele

ACTUALITATE
Ce momeli folosesc hackerii pentru a atrage victimele

In ultima vreme, odata cu cresterea nivelului de acces la internet si implicit a vitezei, tipul de continut care ii atrage pe utilizatori s-a modificat. In primul rand, discutam de cerinte mult mai crescute pentru continutul video si audio online. Programele sunt pe locul doi in acest top, pe locul trei aflandu-se generatoarele de seriale, iar pe locul patru linkuri catre continut din retele sociale.

Topul a fost realizat de catre Panda Security si exprima cele mai infectate tipuri de continut online, preferate de catre creatorii de programe malitioase si nu de catre utilizatori.

Un alt fenomen este cel al e-book-urilor, si vorbim aici pe plan mondial, pentru ca acest segment nu este foarte dezvoltat la noi in tara. In fine, ceva mai la coada se situeaza descarcarile de pe torenti si continutul pentru adulti.

Cele mai blocate trei site-uri de catre produsele Panda in primul trimestru al anului sunt trei pagini web din Brazilia, prima referindu-se la un video lansat de Consulatul Japonez indicand salvarea unui grup de supravietuitori ai tsunami-ului. Al doilea site contine un video care se refera la un presupus scurt-circuit care a provocat moartea a 15 persoane, iar al treilea contine inregistrari privind o presupusa concediere a unui ofiter de politie, din cauza activitatilor sale pe internet.

„Atacatorii exploateaza subiectele fierbinti si curiozitatea morbida a utilizatorilor”, explica Luis Corrons, Director Tehnic la Panda Security. „Cine nu este interesat in urmarirea celor mai recente imagini despre un astfel de dezastru natural ca recentul cutremur din Japonia?”, continua acesta.