05 apr. 2011 | 13:45

Ce mai face Google?

ACTUALITATE
Ce mai face Google?

Google, expansiune, achizitii, patente, Nortel, Eric Schmidt, Larry PageChiar daca Eric Schmidt s-a retras din functia de director executiv deja de cateva luni, abia in aceste zile fostul CEO Larry Page, unul din fondatorii Google, care a mai detinut aceasta functie pana in 2001, a preluat sefia uneia dintre cele mai puternice si complexe companii din lume. Ca o dovada a puterii pe care o are Google si a faptului ca prefera sa aiba si mai multa libertate in dezvoltarea si implementarea de noi tehnologii, gigantul a inceput sa liciteze pentru achizitia Nortel.

Chiar daca numele companiei nu va spune foarte multe, portofoliul extrem de bogat de patente din spatele acestui nume, cel putin in opinia Google, pare sa justifice cifra initiala de 900.000.000$ pe care Google este dispusa sa o plateasca. Pentru a intelege mai bine ce cumpara de fapt Google, merita sa stiti ca Nortel, aflata in procedura de faliment, detine peste 6.000 de patente legate de comunicatii cu fir si fara firt, semiconductoare, retele de date, voce sau internet. Chiar daca acestea sunt doar cateva elemente, Google, daca va reusi sa incheie aceasta achizitie, nu se va reorienta brusc catre alte domenii de dezvoltare, ci pur si simplu ,,va dormi un pic mai linistit”.

Plecand de la premisa ca exista o explozie de procese pe rol in Statele Unite (si nu numai) avand drept subiect patentele, Kent Walker, SVP Google, a afirmat pe blogul oficial Google ca aceasta actiune are ca scop final largirea portofoliului de patente detinute de titan, si cam atat.