16 nov. 2011 | 16:12

Ce incepi tu termina robotul…

ACTUALITATE
Ce incepi tu termina robotul...

researchers-give-a-robot-the-abililty-to-control-a-persons-armTraiam cu sentimentul ca robotii pot arata intr-un singur fel, insa cu siguranta nu acelasi criteriu a motivat un grup de stundenti din cadrul Laboratorului de Informatica, Robotica si Microelectronica de la Unviersitatea din Montpellier.

Dupa ce au creat un robot care face foarte multe activitati, cu ajutorul unor electrozi amplasati pe mana utilizatorului, dezvoltatorii au decis ca vor un pic mai mult de la creatia lor.

Chiar daca fost creat pentru multe alte lucruri, respectivul robot stie sa comunice cu corpul uman oferind informatii rapide pentru o a viata un pic mai usoara si mai sanatoasa.

Algoritmul folosit a fost de a da robotului puterea sa trimita prin intermediul electrozilor comenzi la un utilizator obisnuit pentru a-l ajuta sa duca la bun sfarsit diverse sarcini. Rezultatul a fost un succes, insa e greu sa te pronunti daca evenimentul capturat in imaginile de mai jos este de un real ajutor pentru voi sau e pur si simplu dubios.

Robot

La Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

– CEA MAI AMPLA COMPETITIE DE WEB & MOBILE DIN ROMANIA –

Inscrie-ti aplicatia!

Tehnologia exista, iar beneficiile pentru un utilizator cu handicap sunt nenumarate, nimeni nu mai este exclus din experienta utilizarii de smartphone-uri.