16 feb. 2011 | 20:39

Cata informatie este in lume? [+VIDEO]

ACTUALITATE
Cata informatie este in lume? [+VIDEO]

Raspunsul este simplu, aproximativ 295 Exabytes. Daca ar fi sa puneti zero-uri sau sa transformati in bytes acest numar, ati ajunge la nu mai putin de 20 cifre.

Un grup de cercetatori de la USC Annenberg School for Communication & Journalism, condusi de catre un domn pe nume Martin Hilbert, au realizat un studiu avand ca principal scop definirea cat mai precisa a cantitatii de informatie disponibile pe glob.

Pe langa valoarea mentionata mai sus s-au mai stabilit cateva date extrem de interesante:

Anul 2002 este considerat anul revolutiei digitale, fiind primul an in care cantitatea de continut digital a depasit-o pe cea de continut analogic.

In 2007, doar 5 ani mai tarziu, deja 94% din informatia globala era stocata digital.

Traficul realizat prin transmisiunile TV sau chiar si GPS din 2007 este egal cu 1,9 zettabytes, aproximativ 174 ziare citite zilnic de fiecare persoana de pe glob.

Studiul a inceput in 1986 si s-a incheiat in 2007, iar pe parcursul acestei perioade puterea de procesare din sistemele noastre a crescut cu aproximativ 58% pe an, spatiul de stocare a crescut cu 29% pe an iar telecomunicatiile au crescut cu 28%.

In comparatie cu natura cantitatea actuala de informatie este inca infima, insa, tinand cont de rata de crestere exponentiala, in timp ce natura „sta”, avem mari sanse sa o ajungem din urma…


Sursa: Physorg