11 ian. 2011 | 02:30

Camere cu 16 megapixeli in telefoanele mobile

ACTUALITATE
Camere cu 16 megapixeli in telefoanele mobile

Telefoanele mobile avanseaza tot mai mult in ceea ce priveste capabilitatile ecranului, ale functiilor, senzorilor. Mai nou, un producator de cipuri japonez, Renesas, care anul trecut s-a unit cu NEC, tot companie japoneza, vine cu o ditamai promisiunea: camere de 16 megapixeli pentru telefoane! Cui ii mai trebuie aparate foto?…

Noul cip de procesare a imaginii, CE150, va face posibila producerea de camere cu rezolutie de 16 megapixeli, sustine compania. E ceva, avand in vedere ca in prezent maximul atins este de 13 megapixeli.

Si inca ceva: noul cip va deschide drumul catre fotografiere continua de cinci ori mai rapida. Veti putea trage si filme full HD – de altfel, prin decembrie 2008 Renesas a dezvaluit un procesor video full HD pentru camerele din telefoane mobile.

Cipul-minune va ajunge in productie de masa doar peste doua luni, prin martie, iar Renesas avand in plan fabricarea a 1 milion de unitati lunar. O serie de mostre se pare ca sunt deja comercializate, pentru 48 de dolari bucata.


Sursa: CrunchGear