24 iun. 2011 | 11:18

Archos creeaza tablete cu 250GB HDD

ACTUALITATE
Archos creeaza tablete cu 250GB HDD

Archos G9

Faptul ca 3.1 a devenit standard ca versiune de Android pe toate tabletele ce se lanseaza in perioada imediat urmatoare nu mai este o surpriza, Archos incearca insa alta abordare.

In perioada imediat urmatoare, compania franceza va lansa doua tablete de 8 si 10,1 inci, cu preturi de 279, respectiv 349 dolari, intitulate 80 G9 si 101 G9.

La interior, cele doua modele sunt similare, diferentele semnificative rezumandu-se la rezolutia ecranului, cu 8 inci reflectati intr-o rezolutie de 1024×768, fata de un panoramic cu 1280 x 800.

Ca stocare, ambele folosesc hard disk-uri Seagate Momentus Thin cu o grosime de doar 7mm si o capacitate de 250Gb, mai mult decat suficient pentru orice tip de utilizare. Tinand cont ca sunt hard disk-uri de notebook, din pacate e greu de spus daca nu vor afecta semnificativ autonomia dispozitivelor.  De procesare sa ocupa un SOC OMAP 4 dual core la 1,5 GHz – Cortex A9, iar in ceea ce priveste partea de software nu va lipsi suportul pentru Flash sau accesul la Android Market.

O caracteristica deosebita este si USB Hostul capabil de a gazdui orice tip de dispozitiv, in special, dar nu neaparat, Stick-ul 3G WWAN din aceeasi serie Archos G9. Pe margine, datorita grosimii un pic mai mari a dispozitivelor, veti gasi si un port HDMI de dimensiune obsinuita, acesta fiind o extensie a abilitatii tabletelor de a reda continut 1080p.

In ceea ce priveste disponibilitatea, septembrie nu vi se pare asa departe, nu?

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Archos G9/|height={450px}]

Sursa: Engadget