12 feb. 2011 | 11:10

Apple face un iPhone mai mic si mai ieftin, cam la 200$?

ACTUALITATE
Apple face un iPhone mai mic si mai ieftin, cam la 200$?

Apple cam este mancat de viu, se pare, de sistemul de operare al Google, Android, cel putin in ceea ce priveste vanatele cote de piata.

Ei, cota de piata a Android s-a… triplat, da, exact. Android a ajuns in ultimele trei luni la 32,9%, adica mai mult decat dublul detinut de Apple (16%). In momentul acesta, Android este cel mai raspandit sistem pe mapamond, asa a analizat Canalys, o mare companie de cercetare de piata pe segmentul smartphone. Acum, stim cu totii, Apple si al sau sef Steve Jobs nu agreeaza locul al doilea…

In acest context, ceea ce spune Bloomberg referitor la o varianta mai ieftina de iPhone parca suna plauzibil. Un iPhone mai ieftin si mai mic… mmm.. s-o vedem si p-asta.

Pretul mai mic ar fi posibil prin folosirea acelorasi componente existente in actualele modele iPhone, in locul acelora noi pregatite pentru versiunile de generatie urmatoare. Se pare ca Apple ia in considerare chiar un nivel de 200 de dolari si nu e tot – chiar fara abonamentul de doi ani. Uau! Asta da, ar fi un compromis.

Apple lucreaza la un iPhone cu mod dual de functionare, in doua tipuri de retele, dar nu se stie daca aceasta caracteristica ar viza si varianta mai ieftina de iPhone.

Apple are in lucru si o tehnologie numita SIM universal, care ar permite alegerea unei retele GSM, dintr-o varietate, insa fara schimbarea cardurilor SIM care in mod normal asociaza un telefon cu o retea anume. Asta chiar ar fi o inovatie binevenita, nu?

Credeti ca vom vedea asa ceva pe piata?

Pana atunci, puteti verifica iPhone 4 [review], ca asta sigur exista.