06 ian. 2011 | 11:59

Android pentru tablete: Honeycomb prezentat [+VIDEO]

ACTUALITATE
Android pentru tablete: Honeycomb prezentat [+VIDEO]

Chiar daca au existat multe zvonuri si retineri in ceea ce priveste caracteristica de portabilitate in conditii optime a experientei Android pe un ecran cu diagonala mai mare de 4 inci, in aceste zile la CES 2011, Google a facut primul pas in a spulbera mitul.

Printr-un clip care a fost uploadat pe YouTube pentru ca apoi sa fie facut privat (vezi la finalul stirii), pe parcursul unui minut si jumatate Honeycomb a reusit sa atraga atentia asupra sa si mai mult decat reusise pana la acel moment. Departandu-se foarte mult fata de elementele cu care ne-am obisnuit pe terminalele mobile cu versiunile actuale de Android, Google afirma cu mandrie, inca din primele secunde ale clipului, ca Honeycomb va fi destinat exclusiv tabletelor.

La capitolul interfata, este evident ca display-ul mai mare dintr-o tableta va fi folosit mult mai eficient, atat cand vine vorba de navigat pe internet sau citit mailuri, cat si cand vine vorba de explorat pe Google Maps sau citit carti.

Aparent, multitasking-ul va juca un rol important in Android 3.0, insa cel mai important element va ramane tot hardware-ul din spate care va trebui sa fie suficient de performant pentru a rula Honeycomb exact ca in trailer-ul de mai jos: