03 mart. 2011 | 11:31

AMD Radeon HD 6990 – Monstrul cu doua procesoare e gata de lansare

ACTUALITATE
AMD Radeon HD 6990 - Monstrul cu doua procesoare e gata de lansare

Era si de asteptat, nu? AMD vine cu vesti proaspete cum ca noua placa grafica va fi lansata chiar saptamana viitoare, marti, pe data de 8 martie. Da, e chiar de ziua femeii, dar nu cred ca este cadoul potrivit pentru iubitele voastre :). Ei bine, tot ce putem spune e ca o asteptam cu bratele deschise si ne mandrim sa va anuntam ca veti gasi un review complet martea viitoare, la momentul lansarii acesteia.

AMD Radeon HD 6990, cu numele de cod Antilles, este ultima placa programata pentru aceasta serie, cel putin momentan, pentru ca stim ca cei de la AMD ne mai fac din cand in cand surprize placute. Aceasta nu trebuie sa inlocuiasca nici un model anterior, ci vine cu un nivel de performanta superior lui 5970. Dimensiunea este de invidiat, este chiar de marimea lui 5970 [review], insa pare mult mai impresionanta.

Am mai auzit, de asemenea ca TDP-ul ajunge in jurul valorii de 450 W (vorbim aici de versiunea enthusiast). Hmm… vom vedea la momentul potrivit. Alte specificatii se refera la cei 4 GB GDDR5 cu care vor veni echipate primele modele lansate. Oare Sapphire zambeste si se gandeste deja la un model cu capacitate dubla a memoriei grafice? Cel putin asa spun zvonurile, insa daca ne gandim bine, cei 4 GB de memorie dedicata sunt arhisuficienti si o cantitate mai mare este posibil chiar sa reduca din performantele placii.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/radeon hd 6990/|height={450px}]

Aveti aici prima parte a review-ului complet.