20 mai 2011 | 15:17

AMD pregateste un QuadCore pentru notebook-uri

ACTUALITATE
AMD pregateste un QuadCore pentru notebook-uri

AMD A8-3530MXChiar daca zvonurile nu sunt intotdeauna de incredere, mai ales cand vin din Turcia, site-ul Donanimhaber a afirmat cu extrem de mare incredere ca AMD pregateste un nou procesor portabil care sa-si gaseasca gazda in notebook-uri incepand cu luna iunie.

Noul APU se pare ca va fi intitulat A8-3530MX si va lucra fara probleme la o frecventa standard de 1,9 GHz pe toate cele 8 nuclee ale sale. Pe partea de memorie cache, chiar daca nu se va apropia de ceea ce ofera Intel pe acest segment ca frecvente si numar de core-uri, A8-3530MX va include 4 MB L2 cache.

Ca tehnologie de productie, este folosita arhitectura pe 32 nanometri, iar daca va incanta modul turbo, noul procesor va putea atinge frecventa de lucru de 2,6 GHz cand vine vorba de TurboCore.

Fiind un APU, extrem de important este procesorul grafic integrat, la acest capitol AMD optand pentru un HD 6620G.  Acest tip de Radeon, pe langa suportul pentru instructiunile incluse in DirectX 11 vine cu 400 shadere, 128 biti si o frecventa de lucru de 444 MHz. Tinand cont ca intr-o arhitectura pe langa CPU si GPU este importanta si memoria RAM, in cazul acestui nou tip de ansamblu vorbim de compatibilitatea cu memorii DDR3 1600 MHz, cat si cu memorii DDR3L.  Nu va lipsi, desigur, nici suportul pentru decodare hardware de discuri Blu-ray 3D.


Sursa: Electronista