14 ian. 2010 | 14:55

Warner Bros. reînvie Sesame Street

ACTUALITATE
Warner Bros. reînvie Sesame Street

Sesame Street Muppets GroupJocurile video Sesame Street vor fi create şi publicate de acum de Warner Bros. Interactive Entertainment, care a semnat un acord în acest sens cu Sesame Workshop, organizaţia educaţională non-profit care produce ”Sesame Street” în peste 140 de ţări. Warner Bros. va crea pentru diferite platforme o serie de jocuri care îi vor avea drept protagonişti pe Big Bird, Elmo, Cookie Monster, Grover şi pe prietenii lor.

Jocurile vor fi distractive şi educative şi se vor adresa copiilor.

”Resimțim o mare lipsă în piaţă”, a afirmat Russell Arons, vicepreşedinte al departamentului de marketing Warner Bros. Interactive Entertainment. ”Este prima generaţie de părinţi care a crescut cu jocurile video. Şi spre deosebire de generaţiile anterioare, care nu realizau valoarea jocurilor video, aceşti oameni o cunosc.”

Sesame StreetDupă ce au apărut în anii ’80 şi ’90 pentru computere şi generaţii anterioare de console, jocurile Sesame Street au dispărut din peisajul de gaming. Ultimul titlu pentru consolă a fost ”Sesame Street Sports”, un joc de acţiune din 2001 dezvoltat de Bonsai Entertainment pentru diferite platforme.

În legătură cu următoarele titluri, reprezentatul Warner Bros. nu a precizat nume şi nici date de lansare, dar a spus că speră să folosească tehnologiile video şi de control al mişcării care vor fi disponibile în acest an pentru Xbox 360 şi PlayStation 3.


Sursa: MSNBC