13 apr. 2010 | 14:55

Trei telefoane de la Nokia pentru social networking

ACTUALITATE
Trei telefoane de la Nokia pentru social networking

Nokia a lansat trei noi telefoane – C3, C6 şi E5 – destinate persoanelor care frecventează reţelele de socializare online sau comunică masiv prin intermediul mesajelor de orice fel, cu ajutorul tastaturilor full QWERTY.

Nokia

C3 este primul dispozitiv mobil de la Nokia care aduce tastatură full QWERTY pe platforma Series 40, permiţând şi accesul la reţele de socializare de genul Facebook sau Twitter direct din homescreen. De asemenea, utilizatorii vor dispune şi de Ovi Mail şi Ovi Chat, ceea ce oferă posibilitatea setării conturilor de mail şi de chat direct de pe telefon. Telefonul va avea şi conectivitate Wi-Fi, cameră foto de 2MP, ecran color cu un diametru de 2.4-inch (6 cm), suportând şi carduri de memorie de până la 8GB. Dispozitivul mobil este aşteptat undeva în cel de-al doilea trimestru al anului şi se pare că va fi comercializat la un preţ de aproximativ 90 euro (fără taxe incluse). Culorile carcasei vor fi din cele mai variate, printre care alb auriu, roz aprins şi gri.

Modelul C6 este varianta smart a C3, cu sistem de operare Symbian, ecran tactil cu o diagonală de 3,2-inch, tastatură full slide aut şi cameră foto de 5MP cu autofocus şi flash. În plus, beneficiază şi de GPS, soft şi hărţi de la Ovi. Data de lansare va fi situată de asemenea în cel de-al doilea trimestru, iar preţul estimat este de 220 euro. Multe aplicaţii şi jocuri compatibile cu acest dispozitiv sunt deja disponibile în Ovi Store.

Nokia E5 este un telefon cu Symbian care calcă pe urmele binecunoscutelor modele E72 şi E63, combinând atât funcţionalităţile de business cu cele personale de socializare şi distracţie.  Prin intermediul Mail for Exchange şi IBM Lotus Notes Traveler, telefonul oferă acces la peste 90% din e-mailurile corporaţiilor din lume. Preţul aproximativ va fi de 180 Euro, telefonul fiind disponibil undeva la începutul celei de-a doua jumătăţi a lui 2010.