22 mart. 2010 | 22:48

Telecomandă pentru microbiști

ACTUALITATE
Telecomandă pentru microbiști

Clicker

Nu, nu este o glumiță încropită în Photoshop, ci un produs comercial, cu site propriu. Așa că, dacă te-ai săturat să-ți tot distrugi bricheta în timpul unui meci pe care îl urmărești la televizor și nici până la bucătărie nu prea îți vine să mergi după un desfăcător pentru sticlele de bere, soluții, după cum vezi, există.

Clicker este o telecomandă universală, care poate controla un televizor, DVD, Set Top Box, VCR (dacă mai ai așa ceva pe acasă), CD player, unitate DVR sau amplificator și are și desfăcător de sticle încorporat. Știe aproximativ 630 de coduri presetate pentru diverse echipamente de la cele mai importante branduri, știe să și învețe coduri noi, dacă nu găsește nimic funcțional și, în general, face tot ce te-ai aștepta de la o telecomandă universală și ceva în plus.

Philips SRU 1060 a fost companionul Turneului Final din 2006

Acum, ca să fim corecți, Clicker nu este prima telecomandă universală cu desfăcător de sticle, Philips a scos așa ceva, inclusiv pe piața din România, încă de pe vremea Campionatului Mondial din Germania, numai că desfăcătorul era integrat într-un suport de cauciuc al telecomenzii, nu în telecomanda propriu-zisă, care nu știa să controleze decât televizoare și DVD-uri. Ceea ce, pentru un Campionat Mondial de Fotbal era suficient în 2006. Azi, tehnologia a mai evoluat întrucâtva și românul mai are prin casă și un DVR, pe care îl va înroși cu siguranță cu ocazia Turneului Final de vara asta din Africa de Sud, așa că un upgrade de telecomandă universală ar putea fi chiar util.

Așa că, orientați-vă din timp!

Sursa: Geekologie