12 aug. 2010 | 09:44

Sony vrea Android pentru viitoare Reader-e

ACTUALITATE
Sony vrea Android pentru viitoare Reader-e

Sony are planuri de dezvoltare de e-reader bazat pe Android, cel putin asa reiese din anuntul de angajare postat le LinkedIn. Compania este in cautare de “inginer de software senior (Android)”, in cadrul diviziei de Digital Reading Business.

Responsibilitatile jobului includ dezvoltarea de aplicatii software pentru citire digitala si alte aparate electronice pentru consumatori.

Descrierea jobului pare sa aiba implicatii dincolo de zona software pentru dispozitive de tip ereader pe baza de Android. Compania ar putea fi interesata de dezvoltarea de aplicatii Reader compatibile pentru alt hardware Sony. O varianta posibila ar fi linia Sony Ericsson de smartphone-uri Xperia Android.

De asemenea, aplicantii trebuie sa aiba experienta de programare in Google Android SDK, Microsoft Windows si/sau Apple Mac OS X.

Aceste cerinte ar putea viza crearea de versiuni desktop ale aplicatiilor Reader.

Jobul a fost retras la trei zile de la postare, fie dupa angajarea candidatului ideal, fie in incercarea de a pastra secretul. Momentan, este pastrat doar in memoria cache a Google. Oricum, gasiti detaliile complete si in josul paginii.


Sony a fost una dintre primele companii care au promovat dispozitivele ereader, insa cota sa de piata nu mai depaseste acum 5% dupa Amazon, Barnes & Noble si mai nou Apple. Un aparat realmente Android ar reprezenta pentru Sony o apropiere mai mare de o tableta de tipul iPad.


Sursa: Slashgear