17 sept. 2010 | 16:07

Sincronizeaza-ti extensiile de Firefox mai simplu

ACTUALITATE
Sincronizeaza-ti extensiile de Firefox mai simplu

trucuri, tips & tricks, Mozilla Firefox, extensii, sincronizare, browser

Daca esti utilizator de Firefox si ai mai multe computere pe care il folosesti, o mare bataie de cap apare ori de cate ori gasesti o noua extensie foarte utila si va trebui sa o instalezi de nu stiu cate ori. O solutie simpla pentru o asemenea problema este… tot o extensie.

trucuri, tips & tricks, Mozilla Firefox, extensii, sincronizare, browser

Este vorba de Siphon, o extensie care sincronizeaza o lista de extensii pe mai multe computere si, implicit, browsere. Procesul de instalare este cat se poate de simplu si ai si un buton de stergere pentru fiecare extensie, asa ca si administrarea listei este cat se poate de simpla. Siphon face un lucru foarte simplu: sincronizeaza extensiile pe care le ai instalate, dar nu pare sa tina minte si setarile specifice fiecarei extensii, dar autorul promite ca in viitorul apropiat extensia va fi capabila si de asa ceva si, mai mult, va putea descarca si instala automat extensiile. Va trebui sa-ti creezi un cont, fie pe serverul extensiei, fie pe unul creat chiar de tine, cu ajutorul unui API, la care poti ajunge dand click pe butonul Configure.

Extensia face cam ce face si Add-on Collector, o extensie intens recomandata de Firefox, dar intr-o maniera mai simpla. Poti configura si colectiile create de Add-on Collector, dar pentru asta trebuie sa te loghezi pe site-ul lui Firefox si sa mai dai ceva click-uri. Cu Siphon, e suficient sa faci click pe iconita mica pe care o instaleaza in Status Bar-ul browserului (daca este ascuns il poti reactiva din meniul View) si deja administrezi lista de extensii. In plus, ai optiunea de a decide ce extensii nu vrei sa sincronizezi si vrei sa ramana doar pe lista locala de extensii a unui browser, ceea ce alte extensii de sincronizare ale Firefox-ului nu pot face.

Simplu, util si promite adaugiri la fel de utile.

Instaleaza extensia Siphon