18 mai 2010 | 12:23

Seagate scoate un HDD de 3TB

ACTUALITATE
Seagate scoate un HDD de 3TB

constellation-magic-320x340

Capacitatea de stocare pe care o poate asigura un hard drive creste pe zi ce trece. Astfel, Seagate a anuntat ca noul sau produs din seria Constellation va pune la dispozitia utilizatorilor 3TB spatiu.

HDD-ul va fi compatibil doar cu sistemele de operare pe 64 de biti cu suport pentru long logical block addressing (long LBA) pentru a putea citi intregul continut. Platformele mai vachi, pe 32 de biti, pot vedea maxim 2.1TB. De asemenea, multe computere vor avea nevoie de suport si pentru standardele de firmware instituite de United EFI Forum, pentru a putea face boot de pe drive. In plus, trebuie sa suporte si RAID sau alte configuratii comune pentru ca HDD-ul sa functioneze fara probleme.

In prezent, sistemele de operare compatibile sunt Windows Vista si Windows 7 (pe 64 biti), anumite versiuni de Linux si, bineinteles, Mac OS (fara ca utilizatorii de Mac sa faca vreun update de software sau vreo modificare in configuratie).

Oficialii Apple au declarat ca instalarea HDD-ului pe produsele companiei ar trebui sa fie mai usoara decat pe sistemele cu Windows7, datorita faptului ca Mac-urile utilizeaza deja firmware-ul EFI necesar, mai mult decat BIOS-ul. Doar unele sisteme mai vechi vor putea fi capabile sa recunoasca volume de stocare mai mici, de 2.1TB sau 1TB, fara long LBA.

HDD-ul Seagtae de 3TB va aparea in cursul acestui an, fara a se cunoaste data exacta sau un pret estimativ.

Sursa: Electronista