22 iul. 2010 | 09:40

Parallel Nsight, aplicatia NVIDIA pentru procesarea pe GPU in Visual Studio

ACTUALITATE
Parallel Nsight, aplicatia NVIDIA pentru procesarea pe GPU in Visual Studio

NVIDIA a lansat astazi aplicatia Parallel Nsight, primul mediu de programare pentru aplicatiile optimizate pentru GPU, care functioneaza in Microsoft Visual Studio, precum si kit-ul de instrumente CUDA v 3.1, ce poate fi descarcat de aici.

Aplicatia se bazeaza pe accesarea capacitatilor de procesare paralela ale procesoarelor grafice si ale platformei Windows HPC Server 2008.

„Prin integrarea procesarii pe GPU in Visual Studio, aplicatia Parallel Nsight de la NVIDIA transforma felul in care aplicatii paralele optimizate pentru GPU sunt dezvoltate pentru Windows”, a declarat David Rich, director pentru tehnica de calcul in cadrul Microsoft Corp., adaugand ca, potrivit cercetarilor, programatorii considera ca cele mai dificile sarcini sunt corectarea erorilor, ajustarea performantelor si crearea de algoritmi paraleli.

Parallel Nsight poate fi utilizata pentru corectarea erorilor in aplicatiile dezvoltate in Visual Studio folosind CUDA C/C++ sau DirectCompute, cu ajutorul acelorasi unelte si tehnici ca cele necesare pentru dezvoltare de programe pe CPU.

In plus, aplicatia pune la dispozitia utilizatorilor si DirectX 11, precum si un numar de caracteristici specifice pentru programatorii de grafica, precum functia „Graphics Debugger” (pentru corectarea tuturor unitatilor HLSL cu ajutorul direct al GPU-ului), functia „Graphics Inspector” (pentru analiza in timp real a cererilor de randare ) si functia „Pixel History” (arata operatiunile ce afecteaza un anumit pixel).

NVIDIA Parallel Nsight este compatibila cu Widows HPC Server 2008, Windows 7 si Windows Vista, care functioneaza intr-o legatura stransa cu Visual Studio 2008 SP1 Professional edition.