28 iul. 2010 | 07:31

NVIDIA: noi unitati de procesare vizuala Quadro, bazate pe Fermi

ACTUALITATE
NVIDIA: noi unitati de procesare vizuala Quadro, bazate pe Fermi

NVIDIA a lansat noi unitati de procesare grafica Quadro, bazate pe arhitectura Fermi, alaturi de NVIDIA 3D Vision Pro. Noile GPU-uri Quadro ofera un nivel al performantei care este de cinci ori mai mare in aplicatiile 3D si de opt ori mai mare in simularea computationala, potrivit companiei.

Noul sistem NVIDIA Quadro Plex 7000 si GPU-urile Quadro 6000, Quadro 5000 si Quadro 4000 vin dotate cu Instrumentele de Geometrie Scalabila NVIDIA si folosesc Mecanismele de Accelerare a Aplicatiilor de la NVIDIA (AXE), oferind performanta pentru o serie larga de aplicatii CAD, DCC si de vizualizare. Cu o performanta bruta de 1.3 miliarde de triunghiuri pe secunda, seria Quadro 6000 permite utilizatorilor sa lucreze, intr-un mod interactiv, cu modele si scene de 5 ori mai complexe decat ce era posibil anterior.

GPU Quadro este prima solutie profesionala din lume care foloseste memoria de tip ECC (Error Correction Codes) si performanta inalta a virgulei mobile de precizie dubla IEEE. Aceste solutii sunt destinate aplicatiilor care au nevoie de cel mai inalt nivel de acuratete, asa cum este cazul pentru imagistica medicala, analiza de elemente finite si dinamica fluidelor.

Noile GPU-uri Quadro sunt construite folosind standarde industriale, precum OpenGL 4.1, DirectX 11, DirectCompute si OpenCL. In plus, Quadro foloseste tehnologiile specifice NVIDIA – precum portofoliul companiei de mecanisme de accelerare a aplicatiilor (AXE) si arhitectura NVIDIA CUDA de procesare paralela. Rezultatul acestei solutii este ca programatorii de aplicatii software sunt capabili sa creeze aplicatii profesionale de ultima generatie care incorporeaza functii de procesare intensa. Printre aceste functii se numara ray-tracing, simularea fizicii, procesearea dinamicii fluidelor si procesarea efectelor vizuale in real-time.

Noile solutii profesionale Quadro anuntate includ:

Sisteme de vizualizare scalabile:

Quadro Plex 7000, cu 12GB (total) de memorz si 896 de core-uri CUDA

Placi si statii de lucru de tip desktop:

Quadro 6000, cu 6GB de memorie de tip GDDR5 si 448 core-uri CUDA

Quadro 5000, cu 2.5GB de memorie de tip GDDR5 si 352 core-uri CUDA

Quadro 4000, cu 2GB de memorie de tip GDDR5 si 256 core-uri CUDA

Statii de lucu mobile:

Quadro 5000M, GPU pentru statie de lucru mobila cu 2GB de memorie de tip GDDR5 si 320 de core-uri CUDA


Noile solutii Quadro sunt integrate de producatori precum Dell, HP, Leneovo, BOXX Technologies si NextComputing.

Seria de unitati de procesare vizuala Quadro sunt disponibile in reteaua distribuitorilor, dupa cum urmeaza: seria 4000 la un pret estimat de 879 euro, seria 5000 la un pret de 1.939 euro, iar QUADRO 6000 este disponibila la un pret estimat de 4.059 euro.