15 sept. 2010 | 14:01

Nokia World: un smartphone pentru fiecare

ACTUALITATE
Nokia World: un smartphone pentru fiecare

telefoane, casti Bluetooth, smartphone, Nokia, N8, C7, E6, Symbian, Ovi Maps beta, BH-905i

In cadrul evenimentului Nokia World desfasurat la Londra, compania anuntat o familie de smartphone-uri bazate pe noua platforma Symbian, care aduce imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste viteza si usurinta in utilizare. Noile terminale, care sunt strans integrate cu servicii si aplicatii Ovi optimizate, reafirma viziunea Nokia, cea a unei industrii a mobilitatii definite tot mai mult de experiente si terminale conectate la retele sociale si bazate pe locatie.

Alaturi de Nokia N8, un smartphone ideal pentru divertisment si dotat cu una dintre cele mai performante camera foto din lume, noua familie de smartphone-uri Symbian include:

telefoane, casti Bluetooth, smartphone, Nokia, N8, C7, E6, Symbian, Ovi Maps beta, BH-905i

Nokia E7 – un smartphone ideal pentru afaceri. Fiind integrat cu Microsoft Mail for Exchange, Nokia E7 asigura acces direct, in timp real si securizat la conturile de e-mail corporative, oferind suport pentru o gama de solutii de securitate destinate companiilor. Terminalul este dotat cu un ecran tactil polarizat de 4 inci si tastatura completa, iar utilizatorii business vor descoperi ca Nokia E7 are forma si dimensiunile ideale pentru citirea si editarea de documente text, tabele sau slide-uri. Pretul estimativ este de 495 euro, fara taxele si subventiile aplicabile.

telefoane, casti Bluetooth, smartphone, Nokia, N8, C7, E6, Symbian, Ovi Maps beta, BH-905i

Nokia C7 – un smartphone cu design atragator si elegant, ideal pentru utilizarea retelelor sociale. Aveti acces la actualizari in timp pe retele sociale precum Facebook si Twitter si puteti vizualiza conturile de e-mail Yahoo! sau Gmail direct pe ecranul de start. Nokia C7 are un afisaj de 3,5 inci, iar designul este o combinatie impresionanta de otel inoxidabil, sticla si margini rotunjite. Pretul estimativ este de 335 euro, fara taxele si subventiile aplicabile.

telefoane, casti Bluetooth, smartphone, Nokia, N8, C7, E6, Symbian, Ovi Maps beta, BH-905i

Nokia C6 – un smartphone elegant, de mici dimensiuni. Fiind dotat cu un ecran polarizat ce asigura vizibilitate sporita in conditii de lumina naturala si capabilitati tactile complete, noul Nokia C6 (C6-01) ofera ce este mai bun in domeniul retelelor sociale si al divertismentului mobil, avand un design din otel inoxidabil si sticla. Sunteti conectati la email, aveti acces la milioane de melodii prin Ovi Music si puteti descarca aplicatii si jocuri de la Ovi Store. Pretul estimativ este de 260 euro, fara taxele si subventiile aplicabile.

Noua familie de smartphone-uri prezinta mai multe similaritati. Toate terminalele sunt bazate pe noua versiune Symbian, cea mai utilizata platforma pentru smartphone-uri din lume. Aceasta ofera o varietate de optimizari si capabilitati precum suport pentru ecrane de start multiple, multitasking vizual, interactiuni bazate pe gesturi si o reducere semnificativa a alertelor – pastrandu-si in acelasi timp familiaritatea, ceea ce inseamna ca milioane de oameni vor putea utiliza intuitiv oricare dintre noile smartphone-uri Nokia. Livrarile pentru Nokia E7, Nokia C7 si C6 vor incepe inainte de finalul acestui an.

Nokia a lansat si o noua versiune Ovi Maps beta, care ofera noi capabilitati si o harta si mai detaliata. Cu Ovi Maps beta utilizatorii pot vizualiza traseele metrourilor, tramvaielor si trenurilor din 85 de orase din intreaga lume, informatii despre trafic in timp real, alerte de siguranta cu modul navigatie activat sau dezactivat, parcari si benzinarii si avertizari privind limitele de viteza. In plus, utilizatorii pot folosi functiile de cautare imbunatatite si isi pot impartasi locatia imediat prin mesaje text sau email cu alte terminale cu acces la Internet.

telefoane, casti Bluetooth, smartphone, Nokia, N8, C7, E6, Symbian, Ovi Maps beta, BH-905i

Nokia a prezentat si setul cu casti stereo Nokia Bluetooth BH-905i, care ofera o experienta audio optimizata imbunatatita cu tehnologie de anulare activa a zgomotului si o gama de cinci noi seturi de casti Bluetooth unice, create pentru o varietate de necesitati, inclusiv hands-free multitasking, voce si navigatie auto cu ghidare vocala.