11 mai 2010 | 14:56

Noi notebook-uri de la Lenovo

ACTUALITATE
Noi notebook-uri de la Lenovo

[galleria]

In afara de sistemele desktop, Lenovo si-a lansat si cateava noi notebook-uri din gama IdeaPad: seria Z (noua in totalitate) si cateva modele noi ale seriei U.

Laptopurile seriei Z vor beneficia de noile procesoare Intel – Core i3/i5/i7 , dar se poate opta si pentru noile chipuri mobile Phenom II, intalnite pentru prima data in cadrul dispozitivelor HP Pavilion.

Z360, modelul de13,3-inch (33,7 cm), este cel mai mic notebook prezentat si vine cu un chip Intel si placa video dedicta GeForce. Z560 are un display de 15,6-inch si optiuni similare. Z565 este singurul sistem echipat cu AMD, in configuratie putandu-se opta pentru diverse procesoare, de la single-core din seria V, pana la cele de 2GHz quad-core Phenom II, pentru placa video integrata Radeon HD 4250 sau dedicata Mobility Radeon HD 5470, cat si pentru maxim 8GB de RAM si 640GB capacitate de stocare.

Prin intermediul produselor seriei Z, utilizatorii vor beneficia de redari video HD, in format 16:9 widescreen (disponibile pe modelele de 13,3 si 15,6-inch). Optional, se poate integra si unitate optica Blu-ray si Dolby Advanced Audio. Preturile pentru notebook-urile seriei incep de la 649$.

Modelele ultra-portabile ale seriei IdeaPad U sunt destinate persoanelor cu un simt al modei dezvoltat, noile modele dispunand de anumite upgrade-uri de desing. Fiecare model nou – U160, U460 si U460s – ofera si o viata mai indelungata de funtionare a bateriei intre incarcari, permitand utilizarea produselor in calatorii.

U460 si U460s au o grosime mai mica de 1-inch si o greutate sub 3,8 pounds, iar diagonal ecranului este de 14 inch. Dispozitivele mobile pot fi configurate cu procesoare Intel Core i7 cu tehnologie Intel Turbo Boost pentru performante deosebite. In timp ce U460 vine cu un procesor standard din punctual de vedere al voltajului, U460s si U160 au CPU-uri ultra-low voltage, ceea ce asigura un consum redus de curent. U160 este cel mai mic, cu o greutate de 2,9 pounds si o grosime de sub 0,9-inch.

De mentionat sunt si urmatoarele specificatii: Wi-Fi si Bluetooth, Ambient Light Sensor, Active Protection System si unelte de recuperare a datelor.

Produsele vor ajunge pe rafturile magazinelor incepand cu luna iunie a acestui an.