05 mai 2010 | 21:30

Intel lanseaza arhitectura Moorestown, pentru smartphone-uri si tablete

ACTUALITATE
Intel lanseaza arhitectura Moorestown, pentru smartphone-uri si tablete

OpenPeak OpenTablet

Noua platforma Intel Atom lansata astazi, cunoscuta sub numele de cod Moorestown, a fost special creata pentru smartphone-uri, tablete si alte dispozitive handheld, potrivit reprezentantilor companiei. Arhitectura sa diminueaza de peste 50 de ori consumul de energie al platformei, atunci cand intra in modul “idle”, de mai bine de 20 ori in modul “audio” si de 2-3 ori pentru scenarii de browsing si video, prin comparatie cu produsele Intel de generatie anterioara (Menlaw). Performanta oferita se concretizeaza in sustinerea unei navigari rapide pe Internet, multi-tasking, full 1080p video, grafica 3-D, video-conferinte multi-point si transmisii de voce.

Aava Mobile Smartphone-2Platforma include familia de procesoare Intel Atom Seria Z6xx (cunoscuta anterior sub numele de cod “Lincroft” system-on-chip [SOC]), Intel Platform Controller Hub MP20 (cu nume de cod anterior “Langwell”) si un Mixed Signal IC (MSIC) dedicat, denumit anterior “Briertown”.

Procesorul Atom Z6xx se bazeaza pe nucleul de procesor Atom pe 45nm cu grafica 3-D, codare si decodare video, dar si controllere de memorie si display, totul integrat intr-un singur SoC cu 140 milioane tranzistori. Controller Hub-ul (MP20) sustine o gama intreaga de functii system-level si blocuri I/O, iar Mixed Signal IC-ul dedicat integreaza alimentarea cu energie si incarcarea bateriei, consolidand o gama de componente analogice si digitale.

Moorestown sustine o gama completa de frecvente scalabile, de pana la 1.5 GHz pentru smartphone-uri high-end si pana la 1.9 GHz pentru tablete si alte dispozitive handheld. De asemenea, chip-urile suporta Wi-Fi, 3G/HSPA si WiMAX.

IntelAtomProcessorZ6xx(Lincroft) si PlatformControllerHub