28 oct. 2010 | 19:48

Imperiul Nintendo se clatina

ACTUALITATE
Imperiul Nintendo se clatina

Daca pana astazi ne-am obisnuit cu premiere spectaculoase din partea japonezilor de la Nintendo, a venit vremea sa ne obisnuim si cu stiri mai putin pozitive despre activitatea lor.

Asadar, a cazut bomba, dar la care sincer ma asteptam intr-un fel: Nintendo raporteaza pierderi de 24,7 milioane de dolari pe anul in curs. Cum asa? Practic, inventatorii consolelor au ajuns sa nu mai aiba cui sa vanda? Daca ne uitam la ce se intampla in piata, se poate observa cu ochiul liber ca problema nu sunt clientii…

Avand in vedere ofensiva fara precedent a celor de la Apple pe sectorul de gaming prin iPod touch, iPhone si mai noul iPad, era si normal ca cineva va avea de suferit. Reprezentantii „marului american” declara plini de mandrie ca au ajuns sa vanda mai multe iPod-uri intr-un trimestru decat reusesc sa vanda Nintendo Ds-uri si Sony PSP-uri impreuna…

Cert este ca Nintendo inregistreaza prima scadere dupa 7 ani de suprematie in care s-au bucurat de roadele muncii si inventivitatii lor. Este perfect adevarat ca, odata cu lansarea si mult timp dupa, Wii a reprezentat un etalon de gaming, dar la momentul actual este aproape depasit.

Daca mai luam in calcul revenirea Xbox, materializarea Kinect (Project Natal) sau lasarea Sony Move, ne dam seama ca pe cei de la Nintendo ii asteapta vremuri destul de sumbre.

Oricum, asteptam cu interes sa vedem raspunsul japonezilor la toata aceasta forfota din piata. Cine stie, poate ne vor uimi din nou printr-o noua consola la care nici nu ne-am gandit, asta fiind cam singura solutie de revenire spectaculoasa in piata. Deocamdata, daca va amintiti, in luna iulie Nintendo au declarat ceva despre Wii 3D, adica nu.


Sursa: Electronista