29 apr. 2010 | 03:23

Decizie surprinzatoare si definitiva: HP cumpara Palm

ACTUALITATE
Decizie surprinzatoare si definitiva: HP cumpara Palm

hp-palm

Hewlett-Packard a facut un anunt surprinzator: va cumpara Palm, cu intentia de a se dezvolta in segmentul smartphone-urilor, care reprezinta o “piata mare, profitabila si cu o crestere rapida”, a spus Todd Bradley, vicepresedinte executive in cadrul HP. Tranzactia a fost deja aprobata de fiecare dintre cele doua companii si se va incheia la aproximativ 1,2 miliarde dolari.

Palm va aduce HP in jocul smartphone-urilor prin sistemul de operare Palm webOS si design de dispozitive mobile. “Sistemul de operare inovativ al Palm este o platforma ideala pentru extinderea strategiei de mobilitate a HP”, a mai zis Bradley. “Iar Palm poseda si un portofoliu semnificativ de brevete si marci inregistrate, precum si o echipa cu experienta.”

Din spusele oficialului, smartphone-urile, tabletele si netbook-urile sunt principalele zone de oportunitate ale HP.

De partea cealalta, cei de la Palm, care aproape ca plecasera la petit de cumparatori, se arata acum mai mult decat satisfacuti de intrarea sub tutela batranului HP.

Iata ce scria azi-noapte pe blogul Palm: “In cazul in care nu ati aflat, tocmai am anuntat un accord cu un mic magazin de la coltul strazii, numit HP. Insa magazinasul este, din intamplare, cea mai mare companie de tehnologie din lume. […]Putem spune ‘accelerarea webOS’? suntem foarte incantati si bucurosi ca am surprins lumea din nou.”

Ei? Cum suna? Fascinant, nu-i asa? Adevarul este ca acesta e pariul Palm: asezarea propriului sistem de operare webOS la locul potrivit, ceea ce inseamna cat mai sus in rata de utilizare. Directorul si CEO-ul Palm, Jon Rubinstein, se pare ca va ramane in companie, dupa cum se arata in comunicatul oficial.

Dupa ce vor fi puse la punct toate detaliile si formele legale, tranzactia va fi definitivata, ceea ce se va intampla probabil pana la 31 iulie 2010.