11 mart. 2010 | 15:16

Cu PrimeSense gestul contează

ACTUALITATE
Cu PrimeSense gestul contează

primesensedemo2

Fondată în 2005, compania PrimeSense are toate șansele să nu fi trecut pe lângă urechile nimănui până acum, dar acest lucru se va schimba cu siguranță în viitorul apropiat. De ce? Pentru că mai nou compania a dezvoltat un dispozitiv care promite să revoluționeze și să modifice modul prin care interacționăm cu gadgeturile noastre și nu numai…

De câte ori nu v-ați încurcat în mulțimea de telecomenzi din sufragerie sau ați rămas fără baterie sau pur și simplu nu ați găsit telecomanda într-un anumit moment, asta ca să nu mai vorbesc de enervantele și inexactele telecomenzi universale…?

Acest chin și disconfort zilnic va dispărea cât ai zice: „control wireless”. Și asta pentru că tot ce va trebui să faceți pentru a vă controla sistemul audioPrimeSense-video conectat la PrimeSense, vor fi simple mișcări ale mâinilor sau chiar comenzi vocale.

Senzorul, ce seamănă cu o cameră web cu ceva steroizi la bord,  se conectează prin USB și poate fi folosit la mai multe device-uri fiind absolut stand alone… Cu toate acestea oficialii companiei au mărturisit că urmăresc ca pe viitor acest sistem să fie inclus din fabrică în cât mai multe aparate și gadgeturi.

După cum veți putea urmări și în filmulețul de prezentare, dispozitivul este capabil să recunoască și cele mai subtile gesturi, iar odată ce este folosit de o persoană nici un alt gest sau mişcare a altcuiva nu-i va afecta acuratețea, nici chiar plimbarea prin față senzorului. În momentul în care este făcut gestul de renunțare la control, altă persoană va putea să preia „frâiele” jucăriei…

PrimeSense suportă și până la șase boxe, iar fabricanții spun că softul poate fi customizat în așa fel încât sistemul să recunoască și comenzi vocale simultan cu gesturile.

Un lucru este cât se poate de clar: era telecomenzilor se apropie de final, având în vedere multitudinea de domenii în care acest nou dispozitiv va putea fi folosit: de la controlul televizoarelor și a sistemelor audio-video, la proiectoare sau display-uri în sălile de conferință și nu în ultimul rând în sfera jocurilor fie ele pentru PC sau console…

[galleria gid=”gogu”]

Sursa: Engadget