08 feb. 2010 | 12:38

Camere Full HD de 13 megapixeli pentru telefoanele mobile

ACTUALITATE
Camere Full HD de 13 megapixeli pentru telefoanele mobile

nec

NEC anunță că pregătește lansarea noului 151(CE151) system-on-chip (SoC), un procesor de imagine pentru camerele telefoanelor mobile ce va oferi imagini mai clare și mai bogate în detalii, comparabile cu cele ale aparatelor foto. Noul CE151 SoC va permite telefoanelor să filmeze HD (1080i) și să capteze imagini la rezoluții de până la 13 megapixeli.

Printre principalele caracteristici ale lui CE151 SoC:

– Îmbunătățiri în reducerea zgomotului. Noul SoC minimizează distorsiunile cauzate de lentile și oferă sensibilitatea de 1.1 microni pentru înregistrarea foto/video

– Reducerea consumului de energie cu aproximativ 25%, lucru vital pentru creșterea performanțelor unei camere de telefon

– Suportă tehnologia SpeedTags a celor de la Scalado prin care se reduc timpii de procesare a imaginilor (shutter lag). Astfel cel care face poza are mai multă libertate în a captura și a vedea aproape instant imaginile.

– Îmbunătățiri în funcția de stabilizare a imaginilor. Prin reducerea zgomotului, noul CE151 SoC este capabil să stabilizeze și să compenseze optic imaginile asemenea aparatelor foto performante.

NEC Electronics consideră că CE151 SoC va reprezenta un pas înainte pentru camerele telefoanelor mobile care se vor apropia tot mai mult de fidelitatea și performanța camerelor foto, permițând astfel folosirea telefoanelor pe post de sisteme profesionale de captare foto/video.

Costul acestui nou procesor va fi de aproximativ 40 de dolari și va fi lansat oficial în cadrul MWC 2010 (Mobile World Congress) de la Barcelona.

Sursa: Akihabaranews