28 iun. 2010 | 10:22

Calatoria cu metroul, cumparata cu telefonul mobil

ACTUALITATE
Calatoria cu metroul, cumparata cu telefonul mobil

Daca aveati nevoie de o alternativa la statul la coada pentru a va cumpara o cartela de metrou, atunci aceasta va este oferita de Metrorex, in colaborare cu Orange.

Mai exact, clientii Orange isi pot cumpara bilet pentru calatoria cu metroul cu ajutorul telefonului mobil. Este suficient sa solicite biletul printr-un mesaj scris la un numar scurt, apoi sa scaneze, la dispozitivul special instalat in statiile participante in acest program pilot, codul de bare pe care il primesc pe telefon printr-un mesaj multimedia.

Pentru a solicita un bilet de o calatorie cu metroul, se va trimite un sms catre numarul scurt 801 (tarif 0,36 euro), pentru doua calatorii la 802 (tarif 0,63 euro), iar pentru 10 calatorii – la numarul 810 (tarif 1,83 euro).

In plus, clientii Orange care folosesc acest serviciu vor putea accesa gratuit de pe telefonul mobil, timp de 24 ore, Portalul Orange.

Accesul pe baza codului de bare de pe telefonul mobil este deocamdata posibil in 6 statii de metrou: Politehnica, Petrache Poenaru, Grozavesti, Piata Victoriei, Universitate si Timpuri Noi. In acest moment, Orange ofera acoperire pentru serviciile de voce si internet mobil in toate statiile metroului bucurestean.