28 ian. 2010 | 18:29

Avatar: precum în cer, așa și pe pământ

ACTUALITATE
Avatar: precum în cer, așa și pe pământ

avatar-mountainChinezilor le-a plăcut atât de mult Avatar încât au redenumit un munte în onoarea filmului, mai ales că muntele cu pricina – susțin chinezii – a constituit sursa de inspirație pentru spectaculoșii munți Hallelujah din film. Muntele „Southern Sky Column” din Zhangjiajie, provincia Hunan, va fi cunoscut de acum înainte sub numele de „Avatar Hallelujah”.

Oficiali locali au declarat că fotografii ale acestui munte au fost folosite ca bază pentru peisajele lumii imaginare Pandora.

Xiaoxiang Morning News a anunțat că redenumirea muntelui a avut loc cu ocazia unei ceremonii ținute luni. Același ziar relatează ca un fotograf de la Hollywood a vizitat zona Wulingyuan, unde este localizat muntele, în anul 2008. „Fotografiile multe pe care le-a făcut au devenit prototipuri pentru diverse elemente din filmul Avatar, inclusiv pentru Munții Hallelujah”, relatează Reuters, citând site-ul ziarului.

Redenumirea muntelui este doar una dintre multiplele tentative ale oficialilor din Zhangjiajie de a capitaliza pe succesul imens al filmului Avatar. Site-ul consiliului municipal local a adoptat deja sloganul „Pandora e departe dar Zhangjiajie e aproape”, iar turiștilor le sunt oferite tururi ale locațiilor care ar fi inspirat peisajele din film.

Avatar a devenit cel mai popular film care a rulat vreodată în China, cu încasări care au atins deja 80 de milioane de dolari. De altfel, și la nivel mondial Avatar a depășit leaderul de box office de până acum, Titanic, tot o producție semnată James Cameron.

Sursa: Geekologie via BBC News