15 ian. 2010 | 12:59

AMD lansează 5670

ACTUALITATE
AMD lansează 5670

ATI RadeonHD 5670

AMD se ține de lansări, exploatând la maxim avantajul de a fi primul producător de plăci video compatibile cu DirectX 11. Astăzi a venit rândul lui 5670 să iasă la rampă și dorește să se așeze în carcasele celor cu un buget mai restrictiv, fiind prima placă ce oferă suport pentru DX11, ATI Stream și Eyefinity la un preț de circa 100 de dolari. Fiind o placă mainstream, nu vă puteți aștepta la performanțe deosebite în jocuri, ambițiile ei fiind creșterea productivității în aplicații de birou, redarea de conținut HD în condiții optime și codare video rapidă, cu un consum redus de energie 16/64W. Eventual o puteți folosi pentru a lua contact cu noul DX și a vă face o idee dacă merită un upgrade ulterior, jocuri precum Dirt 2, Hawx și COD MW2 rulând mulțumitor pe Eyefinity cu setări medii.

 

Bertrand Coquard-Sales Manager ATI chipset EMEALansarea din România l-a avut ca invitat pe Bertrand Coquard-Sales Manager ATI chipset EMEA, care a dezvăluit viitoarele tendințe AMD/ATI într-un interviu pentru Playtech.ro. Compania vizează în special piața de laptop-uri, adresându-se procentului de 60% de utilizatori PC care au ales mobilitatea. Tot la capitolul laptop-uri, AMD/ATI dorește combinarea libertății de mișcare cu libertatea de a șurubăi la aceste gadget-uri, căutând o soluție fiabilă care să permită upgrade-uri pentru placa grafică. Privitor la sistemele desktop, reprezentantul ne-a declarat că AMD/ATI dorește să ofere o gamă largă de plăci video care să acopere toate segmentele (value, mainstream, performance) la prețuri accesibile.

Veni și vorba de CPU-uri și am întrebat dacă AMD pregătește replică i-urilor de la Intel. Răspunsul a fost că pe viitor se mizează pe construcția unui singur chip care să se adreseze atât procesării paralele, cât şi a celei non-paralele a datelor, pe scurt gpu și cpu într-un singur microprocesor.

Tot cu gândul la jocuri, am fost curioși dacă Eyefinity poate fi interpretat ca cheat, deoarece mărește de trei ori FOV-ul, oferind o panoramă mult mai extinsă asupra acțiunii. ”Eyefinity reprezintă viitorul, iar daca îl catalogăm drept cheat, atunci și cel care folosește un mouse mai performant decât al adversarului poate fi acuzat că trișează”, ne-a declarat Bertrand Coquard.