23 iul. 2009 | 11:07

Sony face upgrade la controlul PlayStation 3

ACTUALITATE
Sony face upgrade la controlul PlayStation 3

Sony a anunțat seara trecută, la Tokyo Game Show, că pregătește lansarea unei noi telecomenzi sensibile la mișcare pentru consola de jocuri video PlayStation 3, în primăvara anului 2010. Vestea a venit la câteva ore după anunțul Nintendo privitor la reducerea prețului pentru consola Wii.

Sony a dat primele informații despre faptul că lucrează la o nouă telecomandă în luna iunie. Eforturile companiei par să se îndrepte către câștigarea unui avantaj față de Wiimote-ul intuitiv al Nintendo, peisajul tipurilor de control pentru jocuri fiind completat de proiectul Natal, dezvoltat de Microsoft.

“Echiparea Motion Controller va include doi senzori de mișcare, un giroscop și un accelerometru – ambii senzori având trei grade de libertate, care vor înregistra unghiul și mișcarea”, au precizat oficialii Sony. “Împreună cu video camera PlayStation Eye pentru PS3, care poate urmări cu acuratețe poziția exactă a telecomenzii, dispozitivul detectează mișcarea naturală și intuitivă a mâinii, reflectând-o cu precizie în joc.”

Prin urmare, fanii PS3 mai au de așteptat câteva luni până la testarea nivelului următor de control asupra consolei.