02 dec. 2009 | 15:29

Păstrează-ți save game-urile de pe consolă

ACTUALITATE
Păstrează-ți save game-urile de pe consolă

Pentru mulți gameri, savegame-urile reprezintă un rod al trudei intense, la ceas târziu de noapte, și numai ei știu cu câtă „muncă” au reușit să le obțină. De aceea stocarea lor pentru folosire ulterioară, pentru a arăta prietenilor chestii pe care le-ai descoperit sau, pur și simplu, pentru posteritate, este o preocupare frecventă, și cu toții avem minim o arhivă de genul asta, nu? Ei dar ce te faci de când ți-ai luat consolă?  Ei bine, un card de memorie poate rezolva foarte ușor problema.

Gamer Profile

Dacă ai Xbox 360, e bine de știut că pe viitor nu poți folosi orice card de memorie, ci doar pe cele special produse de Microsoft pentru Xbox 360. Procedura de backup e foarte simplă și se face din setările profilului tău de pe consolă, dar trebuie să înțelegi că save game-urile pe Xbox 360, deși sunt separate de profilul jucătorului, sunt strâns legate de acesta. Așa că va trebui să copiezi pe Memory Unit nu doar save-urile, ci și profilul tău. Mai multe detalii despre întreaga procedură aici.

Pe PlayStation 3, lucrurile sunt mult mai simple: introduci un memory stick in conectorul USB, mergi la opțiunea Saved Data Utility din zona Game a Xross Media Bar (XMB – interfața PS3). Apeși o dată tasta triunghi având selectat save game-ul dorit și selectezi „copy”. Apoi decizi unde anume – dispozitivul portabil ar trebui sa fie listat. Apeși tasta X și gata.

De menționat că nu întotdeauna este posibilă salvarea pe alte medii a save-game-urilor, unele jocuri refuzând chestia asta, pe amblele platforme. De asemenea , poți avea surprize cu jocurile mai vechi, pentru Xbox sau pentru PS1/PS2, unele dintre ele comportăndu-se diferit pe platforme ulterioare sau refuzând chiar să ruleze. Doar n-oi avea tocmai tu bafta sa dai peste așa aceva…