23 nov. 2009 | 15:12

Notebook-urile prind puterea 3D

ACTUALITATE
Notebook-urile prind puterea 3D

G51_package-glassesnVidia a lansat anul acesta tehnologia 3D Vision, o minunăţie pentru amatorii de jocuri sau filme tridimensionale, dar o soluţie destinată exclusiv sistemelor desktop. Acum, compania face pasul următor, iar 3D Vision va fi disponibil şi pentru piaţa notebook-urilor, prin sprijinul principalilor producători din această zonă. Una dintre condiţiile impuse de această tehnologie este includerea display-urilor capabile de o frecvenţă a imaginii de 120 Hz, astfel încât să fie compatibile cu 3D Vision.

Tehnologia NVIDIA 3D Vision combină ochelari wireless high-tech, un emiţător cu infraroşu cu unghiuri de acoperire foarte largi şi, nu în ultimul rând, software-ul care face posibil ca sute de jocuri să fie compatibile cu această experienţă 3D stereoscopică. Peste 400 de jocuri sunt compatibile cu tehnologia NVIDIA 3D Vision, iar jocuri recente precum Resident Evil 5, Borderlands, World of Warcraft: Wrath of the Lich King, Batman: Arkham Asylum şi Star Trek D-A-C oferă experienţe de joc cu adevărat imersive.

Pachetele finale vor include notebook-urile compatibile cu tehnologia 3D Vision (deci cu ecrane care suportă 120 Hz), dar şi cu ochelarii 3D şi emiţătorul infraroşu.

Primul notebook 3D Vision de pe piaţă, ASUS G51J 3D, va fi disponibil în prima parte a lunii decembrie, urmând ca o serie de producători OEM (printre care Clevo) să lanseze modele cu specificaţii asemănătoare în 2010.