18 dec. 2009 | 13:32

Nici o masă fără pește pentru Firefox

ACTUALITATE
Nici o masă fără pește pentru Firefox

Memory Fox

În peregrinările noastre pe web, de multe ori nu realizăm câtă memorie folosește Firefox-ul nostru cel de toate zilele. Asta până când începe să se miște greoi, se blochează temporar sau chiar îngheață de-a binelea. Extensia de Firefox Memory Fox optimizează memoria în așa fel încât să poți naviga fără probleme.

Memory Fox, o extensie experimentală, doar pentru Windows, monitorizează în permanență gradul de utilizare a memoriei de către browser și se prinde imediat ce Firefox-ul atinge limita de resurse pre-alocate pentru el de către utilizator. Este momentul în care extensia intră în acțiune, golind automat memoria pentru a recupera spațiu și a menține browserul la viteză maximă.

Pentru a folosi acest add-on ai nevoie de doar două lucruri: Windows și Firefox 3. După instalare și repornirea browserului, extensia trebuie activată din butonul Tools din toolbar. Odată activată, Firefox va elibera memoria de fiecare dată când deschizi sau închizi un tab sau comuți de pe un tab pe altul.

Dacă ai o configurație foarte puternică, Memory Fox s-ar putea să nu aibă un efect prea mare, dar dacă nu ai tone de RAM suplimentar pe care să-l poți sacrifica pentru Firefox, atunci extensia s-ar putea dovedi foarte utilă.

Instalează Memory Fox

Sursa: Lifehacker