04 dec. 2009 | 16:55

Factorul 3D face Cupa Mondială mult mai interesantă

ACTUALITATE
Factorul 3D face Cupa Mondială mult mai interesantă

[galleria]

Pentru toți aceia care fie nu gustă fotbalul în viața reală sau care prefera să uite că există competiții internaționale pentru “sportul rege”, Sony și FIFA au o veste cât se poate de interesantă: vor organiza prima Cupă Mondială FIFA în 3D. Nu este vorba de vreo punere în scenă a jocului video în formulă tridimensională, ci de transmiterea în 3D a Cupei Mondiale 2010, organizată în Africa de Sud.

Asta înseamnă că până la 25 de meciuri din cadrul Campionatului Mondial vor fi filmate cu ajutorul camerelor profesionale 3D, capabile să surprindă acțiunea până în cele mai mici detalii și să-ți transmită emoția jocului într-o manieră total inaccesibilă televiziunii clasice. FIFA va beneficia de experiența și de expertiza Sony de producție a conținutului 3D, pentru a împărtăși cu toți iubitorii sportului pasiunea din stadioane, în cadrul celui mai amplu eveniment sportiv din lume.

Odată cu semnarea acestui parteneriat, interesul pentru ecranele 3D va crește cu siguranță, iar o primă consecință a acestui anunț, publicația Screen Digest își mărește estimările, prevăzând 13,6 milioane de televizoare 3D instalate în întreaga Europă, până în 2013.

În ceea ce privește planurile Sony, Fujio Nishida, Președinte Sony Europe a declarat că “divertismentul 3D se va îndrepta nu doar către piața televizoarelor 3D TV, din 2010 urmând a ne concentra eforturile de a duce formatul 3D și către alte produse compatibile, precum playere Blu-ray, notebook-uri VAIO și console PlayStation3. În timpul lunilor iunie și iulie 2010 vom aduce mai aproape de utilizatorii europeni cel mai interesant conținut 3D și o experiență uluitoare, de exemplu, la festivalurile FIFA International.”

Telespectatorii se vor putea bucura de experiența 3D în următoarele locuri:

– În timpul Cupei Mondiale FIFA 2010, FIFA va găzdui evenimentul pentru public “International FIFA Fan Fest” în 7 orașe din întreaga lume (Berlin, Londra, Mexic, Paris, Rio De Janeiro, Roma şi Sydney). În spațiile comerciale Sony din cadrul “Fan Fest,” utilizatorii vor putea experimenta vizionarea trailerelor Cupei Mondiale FIFA în 3D.

– În avanpremiera Filmului Oficial 3D al Cupei Mondiale FIFA 2010, telespectatorii voi putea urmări trailere promoționale ale filmului Cupei Mondiale în 3D din magazinele retailerilor (inclusiv magazinele Sony), care vând produse Sony în întreaga lume.

– Sony Pictures Home Entertainment intenționează să producă și să distribuie Filmul Oficial 3D al Cupei Mondiale FIFA 2010  pe discuri Blu-ray și alte formate.