04 dec. 2009 | 14:22

Din 11 ianuarie avem primele netbook-uri cu Atom N450

ACTUALITATE
Din 11 ianuarie avem primele netbook-uri cu Atom N450

IntelAsustek Computer, Acer, Lenovo şi Micro-Star International (MSI) îşi vor lansa netbook-urile cu procesor Atom N450 la data de 11 ianuarie 2010. Inițial, lansarea era programată pentru luna decembrie a acestui an, însă companiile au semnat un acord cu Intel prin care s-au angajat să scoată produsele pe piaţă după data de 10 ianuarie.

Și alți câțiva producători mai mici, precum Clevo, din Taiwan, și Malata, din China, sunt pregătiți să livreze produse similare către Statele Unite, Europa şi Asia de Sud-Est.

Companiile vor lansa trei versiuni de netbook-uri bazate pe tehnologia Atom N450, cu sisteme de operare diferite: Windows 7 Starter, Moblin Linux și Windows XP Home Edition, dintre care primul este cel mai folosit de producători, dar și cel mai scump. Noua arhitectură dezvoltată de Intel combină procesorul grafic și controllerul de memorie într-un singur pachet, fiind astfel obținută o reducere substanțială a consumului de energie.

În paralel cu acțiunile producătorilor de netbook-uri, Intel va ieși cu un upgrade la proaspăta generație Atom N450, în luna martie 2010: procesorul Atom N470.


Sursa: Digitimes