26 nov. 2009 | 18:34

Busola incertă se reglează wireless

ACTUALITATE
Busola incertă se reglează wireless

[galleria]

Dacă în jocuri ai la îndemână un HUD, ei bine exista soluții și pentru viața reală.  Și dacă încă mai ai impresia că un navigator GPS are drept unic scop în viață să te ghideze eficient şi rapid din punctul A în punctul B, e clar că trebuie să revizuim puțin situația. Cel mai la îndemână exemplu este recent lansatul Garmin nüvi 1690, un dispozitiv portabil de navigație care dispune de modul wireless, prin care șoferii pot accesa serviciul Garmin nüLink!

Acesta oferă funcții de navigație online precum Google local search, dar și soluția Ciao!, o aplicație care creează un liant între multiplele rețele sociale existente.

Nüvi 1690, împreună cu aplicația nüLink!, deține cel mai complet set de puncte de interes oferite de un PND (personal navigation device) și asta datorită implementării aplicației Google local search și a listărilor de pagini aurii. Aplicația Local search a lui Google pune la dispoziția utilizatorilor puncte de interes online (POI), cu care pot căuta destinații după nume și cuvinte specifice.

Garmin nüLink! oferă o multitudine de servicii online valabile precum informații din trafic, prețurile carburantului, ora zborurilor și starea vremii. Aceste servicii sunt disponibile pentru multe țări europene și ajută la înlăturarea stresului din timpul călătoriei.

Prin Ciao!, utilizatorii au opțiunea de a-şi face cunoscute prietenilor și familiei poziția și locurile ce îi înconjoară. Utilizatorii Ciao! vor vizualiza localizarea prietenilor pe o hartă şi apoi vor putea naviga direct spre acel punct.

Nüvi 1690 vine dotat cu ecoRoute, software ce susține un consum redus de carburanți. Cu ajutorul analizei de consum și a numărului de kilometri parcurși, șoferii se pot axa pe reducerea consumului de carburant, primind totodată sfaturi utile pentru reducerea acestuia.

Garmin nüvi 1690 vine dotat cu harta City Navigator a Europei. Prețul sistemului este de 400 Euro.